dilluns, 20 de febrer del 2012

Curs de Preparació al Part i al Post Part

Per aquelles dones/parelles que vulguin viure el procés d’embaràs, part, maternitat i paternitat, criança… d’una manera molt plena i conscient.
Entenem que quan una dona està embarassada, l’imminent és el part, però la realitat de tenir el nadó als braços quan neix també requereix una preparació i un acompanyament, i això és el que us oferim a Mima’m. Un acompanyament i una preparació pel part, i també pel post part.
Els grups són reduïts (de 2 a 6 dones/parelles) per tal de poder oferir qualitat i atenció personalitzada, i les persones que us acompanyaran en aquest curs són professionals molt implicades amb el món de la maternitat i la criança. Els grups són tancats, però cada mes i mig n’iniciem un, la qual cosa facilita la incorporació en un d’ells (sempre que disposem de places lliures).
Aquest curs es pot fer entre el segon i el tercer trimestre d’embaràs, quan la dona/parella sentin que és el seu moment per a fer-lo. Consta de 12 sessions, 7 teòrico-pràctiques, i 5 pràctiques amb ioga per a l’embaràs.
El ioga està indicat per a que la dona embarassada visqui un embaràs agradable i conscient i un part el més natural possible. Es practiquen exercicis de respiració (pranayama), exercicis físics (asanas), tècniques de relaxació (ioga nidra), meditació, connexió amb el nadó, consciència i relaxació dels sòl pèlvic… Prepara física i mentalment a la dona perquè el procés d’embaràs resulti plaent, el vincle amb el nadó augmenti i el part, del tipus que sigui, resulti menys dolorós i més conscient.
PROGRAMACIÓ
12 SESSIONS
5 sessions de ioga per a embarassades
-  4 sessions per a la dona embarassada.
- 1 sessió en la qual pot anar acompanyada (parella, doula...)                                 
- Aquestes sessions es poden fer abans, durant o després d’haver fet les set sessions teòrico-pràctiques, depenent de la vostra disponibilitat i necessitat, i de la disponibilitat de places als grups de ioga.
- Les sessions de ioga per a embarassades es realitzen en dues franges horàries: dimecres de 19:15h a 20:30 i divendres de 10h a 11:15h, a escollir.

7 sessions teòrico-pràctiques
- Els dilluns, de 20h a 21:30h.
- Totes les sessions són per la dona/parella.

1. El Part Respectuós
- Què és un part respectat, què en sabem i què en volem saber...
2. Embaràs
- Informació de seguiments, protocols, opcions, durada, proves, massatge perineal, plans de part...
3. Part i Naixement del nadó
- El canal de part, símptomes, inici, desenvolupament, posicions, tipus de parts...
- El cordó umbilical, cures bàsiques, aspectes burocràtics...
4. Alletament
- Fisiologia, tècnica correcta de posició i succió, beneficis, confiança en el procés, grups de suport, alimentació complementària...
5. Sòl Pèlvic i Post Part
- Què és el sòl pèlvic, reconeixement, què pot passar, què és normal i què és patològic, opcions, prevenció...
6. Embaràs emocional. Gaudir del part. De parella a família
- Connexió amb el nadó, projecció de com vivim i volem viure l’embaràs, l’acompanyament de la doula, de la parella...
- Orgasmic Birth, què és, podem gaudir mentre parim, què és el dolor i què és el patiment...
- Neixo com a pare/mare, diada mare-nadó, paper del pare/parella, com gestionar el canvi evitant conflictes o vivint-los com a font de creixement...
7. La Criança Positiva
- El continuum, la gestació extrauterina, el plor, dormir, aprenentatge, acompanyament, observació i respecte...
PROFESSIONALS
Eva López Beltrán
Professora de Kundalini Ioga i meditació guiada. Ioga per a nens programa Childplay dirigit per Gurudass Kaur. Ioga per a l’embaràs i criança dirigit per Tere Puig i Dra
. Glòria Borràs.
Cristina Sánchez Otal
Mare i llevadora independent. Atenció de parts domiciliaris. Coordinació del grup de suport a l’alletament “Mares d’Orient” a Granollers. Col·laboració amb Marenostrum.
Helena Nicolau de la Fuente
Fisioterapeuta col·legiada. Diplomada per les Escoles Universitàries Gimbernat. Curs de gimnàstica abdomino-hipopressiva. Acompanyant de grups d'incontinència urinària.
Marta Ballester Reig
Infermera de Pediatria d’Atenció Primària. Assessora de lactància (ACPAM Associació Catalana Pro Alletament Matern). Educadora de Massatge Infantil. Membre de la Lliga de la Llet. Formació relacionada amb alimentació i nutrició infantil, i amb salut mental infantil.
Núria Alsina Punsola
Doula, Educadora de Massatge Infantil i de Reflexologia Podal Infantil, Mestra d’Educació Infantil i Especialista en Primera Infància i Criança, Assessora de Portanadons i de Lactància (en curs).
MATERIAL
Mitjons antilliscants.
Roba còmoda.
Un fulard/tovallola per a les sessions de ioga.
COST
215 euros (tot inclòs). Individual/parella. Si el nombre de participants són 3 o més al curs.
230 euros (tot inclòs). Individual/parella. Si el nombre de participants són 2 al curs.
Places limitades.
UBICACIÓ I CONTACTE
Artijoc i Espai de Criança Natural, Mima’m. www.espaimimam.com 650959288