dilluns, 9 de maig del 2011

Castellers

Joc de taula per a 2 a 4 jugadors a partir de 10 anys


El dissenyador alemany Keiner Knizia ha creat “Castellers”, un joc consistent a crear, amb unes peces de fusta, castells a les places. 


El mecanisme del joc és senzill. 
Es comença amb 2 castelleres agafats a l'atzar de la bossa de cotó on hi ha totes les figuretes. 
Es juga per torns, cada jugador, al seu torn, pot realitzar dues accions d’entre 3 possibles:

  1. Agafar un casteller de la bossa i afegir-lo "a la colla" (fitxes de castellers que es col·loquen davant del jugador i que encara no s'han fet servir per fer un castell)
  2. Aixecar un castell: s’agafa un casteller de la colla que es té al davant i s’afegeix a un castell dels propis ja començats. Tots els castellers d’un mateix castell han de ser del mateix color i els castellers de pisos superiors han de ser de valor superior als dels pisos inferiors. Una vegada començat un nou pis no es pot seguir ampliant cap dels inferiors.
  3. Intercanviar castellers: el jugador dóna a un contrincant un o més castellers, a canvi, n’agafa un de l’altre, però sempre amb un valor inferior a la suma dels que li ha donat. (el valor el dona els números que tenen les fitxes)


La partida acaba quan algun dels jugadors ha arribat a un mínim de castells amb un mínim de castellers (depèn del nombre de jugadors). 


Per saber qui ha guanyat, es compten els punts dels castells vàlids aixecats (un castell és vàlid si té, com a mínim, dos nivells complets i quatre castellers). 
Cada casteller dóna 1 punt i els castellers amb fons blau en donen 2. 
Cada base (plaça) usada resta un punt.

La estratègia està en valorar bé si iniciar un nou castell o seguir amb els que ja tens; quan començar un nou pis; si el farem d’un, dos, tres o més castellers per pis...



Components: 66 castellers de fusta de 4 colors, 2 conjunts d'adhesius, 12 rajolesbase de la pinya, 2 fitxes de bonus, 1 bossa, instruccions (
Les instruccions, estan en català, castellà, portuguès i anglès)