dimecres, 25 de setembre del 2013

Formació vivencial amb Heike Freire

Educar en verd
El contacte i el joc lliure a la natura és essencial per al desenvolupament físic, emocional i fins i tot espiritual dels infants. 
Els nens i nenes d'avui no ho estan tenint, com a conseqüència, molts pateixen trastorns que la psicologia infantil més actual anomena "síndrome de dèficit de natura".
Aquest curs teoricopràctic té com a objectiu ajudar-nos com a adults a tornar a sintonitzar amb la capacitat que un dia vam tenir de connectar, apreciar i estimar la natura, i així estar en condicions de comprendre quines són les autèntiques necessitats dels nostres fills/es, alumnes o petits pacients, i poder oferir aquestes experiències vitals tan necessàries.

Divendres 18 d’octubre de 17 a 20h
Dissabte 19 d’octubre de 10 a 14h
Preu: 80€

Créixer en la confiança
Créixer en la confiança ...... de la por a la responsabilitat

La por és una emoció natural: ens avisa dels perills, ens incita a prevenir riscos, a protegir; ens ajuda a generar l'energia necessària per enfrontar una situació .., o sortir fugint ... 
És un mecanisme adaptatiu essencial per preservar la vida.
Segons els antropòlegs, venim al món amb dos pors fonamentals: a caure i a sentir, sobtadament, sorolls forts. Directament o indirectament relacionats amb aquests temors ancestrals, adquirim molts altres al llarg de la vida. I, quan no podem viure'ls ni expressar plenament, es queden bloquejats en el cos.
Bona part del nostre funcionament es recolza en aquestes pors no resolts: por al rebuig, a fracassar, a patir, al càstig, a ser exclòs ...
De manera inconscient, projectem les nostres pors sobre els nostres fills i alumnes, mentre ells, també sense adonar-se'n, tendeixen a assumir com a propis, és una cosa inevitable, perquè les emocions són energies "contagioses", que viatgen d'unes persones a altres gairebé com l'aire que respirem.
És important identificar les pors, comprendre el seu origen, traçar la seva història i avaluar el seu grau de "Racionalitat"; també és útil aprendre a expressar-les de forma conscient i responsable.
Amb la claredat que ens ofereix aquest procés, podem començar a implicar a nens i nenes en la construcció activa i dinàmica de la seva seguretat. Tradicionalment, intentem protegir-los, col·locant-los en una situació passiva que, paradoxalment, els deixa indefensos davant els perills. 
La proposta del taller és desenvolupar una metodologia participativa, progressivament adaptada a les competències de cada nen i / o grup de nens.
El seu objectiu és que les criatures desenvolupin la capacitat d'enfrontar riscos, així com l'autoconfiança, l'autoestima i l'autonomia, en un ambient de respecte, seguretat i suport mutu.

Dissabte 19 d’octubre de 17 a 20h
Diumenge 20 d’octubre de 10 a 14h
Preu: 80€

Per les persones que vulguin fer els dos cursos, el cost total queda en 140€

Taller vivencial dirigit a mares, pares, mestres, professors, educadors i tota persona amant de la natura i dels infants


Heike Freire, filòsofa, educadora y autora del llibre: Educar en verd. Idees per apropar els nens i les nenes a la natura. Graó 2011