dimecres, 5 de desembre del 2012

CASALET DE NADAL


Aquest Nadal a El Gronxador d'Artijoc a viure experiències de joc i creativitat. 

           1ªsetmana: 24, 27 i 28 de desembre
           2ªsetmana: 31 de desembre i 2, 3 i 4 de gener
                           

Horari: De 9h a 14h

Preu: 90€ tots els dies (7 dies)
           Només la 1ª setmana (24, 27 i 28 de desembre): 50€
           Només la 2ª setmana (31 de desembre i 2, 3 i 4 de gener): 60€
           20€ per dies puntuals

Edat: a partir de 3 anys

A aquest casalet hem programat les activitats sempre dins dels paràmetres de jocs i activitats que s’emmarquen dins l’ideari d’Artijoc, activitats que giren en torn del joc i l’educació per la Pau, posant el nostre gra de sorra per una societat més justa i sostenible amb el compromís d’afavorir la reflexió per la transformació cap a la convivència solidària.

Les activitats que fem:
Malgrat que tenim les activitats preparades, entenem el casalet com un espai de llibertat i creació on dia a dia anirem fent el que vingui més de gust fer al grup i que sigui més adequat pel moment de cada infant, respectant els seus ritmes i interessos i donant molt d'espai per al joc lliure.

Benvinguda: La primera mitja hora del casal serà per donar la benvinguda a tots els nens i nenes que de forma esglaonada aniran arribant al casal (n'hi ha que arriben puntuals a les 9 i d'altres que poden arribar fins a les 9:30) serà un espai per explicar-nos les coses que ens han passat, jugar amb els companys, estar tranquils i esperar que estiguem tota la colla.

Jocs de presentació/coneixença i jocs de confiança: Els jocs de coneixença i confiança els farem cada dilluns al matí perquè malgrat que hi ha molts nens i nenes que vindran totes les setmanes, cada setmana serem un grup diferent.
            Jocs de presentació: Són jocs molt senzills que permeten un primer apropament i contacte. És el moment per anar creant ja les bases d'un grup que treballa de forma dinàmica, horitzontal i distesa.
            Jocs de coneixença: Es tracta d'aconseguir un coneixement més profund i vital. Són jocs molt senzills però faciliten crear un ambient positiu en el grup.
            Jocs de confiança: Són jocs per estimular la confiança en un/a mateix/a i en el grup. Construir la confiança dins del grup és important, tant per fomentar les actituds de solidaritat i la pròpia dimensió del grup, com per preparar-se per un treball en comú.

Un mos de fruita: Cada infant portarà de casa seva fruita per posar-la en comú i poder-nos la menjar tots junts a mig matí. Seran els nens i nenes els encarregats de netejar, tallar (els més grans) i posar-la apunt per gaudir-la tots plegats.

Jocs dinàmics al parc: Farem jocs per alliberar energia, riure, estimular el moviment, etc.... El moviment i el riure en el joc  actuen com a mecanismes de distensió psicològica i física en totes les seves interrelacions.

Jocs cooperatius: Són jocs on la col·laboració entre participants és un element essencial. Posen en qüestió els mecanismes dels jocs competitius, creant un clima distes i favorable a la cooperació creativa en grup. Es tracta que tothom pugui participar i de no fer l’exclusió/discriminació el punt central del joc. Posen en dubte l'estereotip del "bon" o "mal" jugador, ja que tot el grup funciona com un conjunt en el qual cada persona pot aportar diferents habilitats i/o capacitats.

Jocs tranquils: Farem jocs de taula tranquils i jocs de relaxació. Amb la relaxació creativa volem, a partir de la inducció d'un estat de relaxació, augmentar l'evocació d'imatges mentals, la inventiva i la fantasia.
Quan relaxem la ment i el cos, l'infant es pot desprendre de tots els bloquejos, de totes les tensions de la seva capacitat creadora, per amollar d'aquesta manera, la seva capacitat de concentració. Combinarem sensacions mitjançant jocs de taula que propicien la calma i jocs dinàmics d'imitació, exercicis de respiració, massatges...

Dinar: A l'hora de dinar ens asseurem tots a taula i compartirem aquesta estona no només per menjar sinó per passar una bona estona conversant amb calma i gaudir d'estar asseguts al voltant d'una taula amb bons aliments.

Juguem amb les paraules: Jugarem amb jocs que tot divertint-nos, potenciarem el coneixement del llenguatge, l'expressió oral i la capacitat de comunicació i argumentació.

Jocs de Circ a l'aliança: Anirem al casal de l'Aliança on ens trobarem amb la gent de Cronopis per fer jocs de circ. Cronopis és un col·lectiu Mataroní que treballa en la promoció i desenvolupament del circ. 

Taller de Manualitats: Cada setmana farem una manualitat diferent amb tècniques i materials diversos on experimentar, crear i jugar. No serà tan important el resultat final com el procés creador de cada un dels infants.

Eduioga: Jugarem amb el joc de fer ioga, aprenent les postures i els seus beneficis

Distribució de les activitats al llarg de la setmana

24 de desembre 27 de desembre 28 de desembre
9 a 9.30h  Arribada iJOC LLIURE Arribada i JOC LLIURE Arribada i JOC LIURE
de 9:30 a 10:30 jocs de presentació:                 Taller de manualitats jocs de confiança  
de 10:30 a 11h Un mos de fruita Un mos de fruita Un mos de fruita
11h a 12h Taller de manualitats Jocs cooperatius Taller de manualitats
12h a 13h Joc lliure Joc lliure Joc lliure
13h a 14h Preparem el dinar Preparem el dinar Preparem el dinar
14h a 14:45 Activitat tranquila Jocs  de taula cooperatiu Activitat tranquila Lectura de contes Activitat tranquila Jocs  de taula cooperatiu
14.45-15h  Arribada dels pares Arribada dels pares Arribada dels pares

31 de desembre 2 de gener 3 de gener 4 de gener
9 a 9.30h  Arribada i esmorzar  JOC LLIURE Arribada i esmorzar  JOC LLIURE Arribada i esmorzar JOC LLIURE Arribada i esmorzar JOC LLIURE
de 9:30 a 10:30 Inici de l'activitat: jocs de presentació:                Racons de joc, joc simòlic, joc de taula Jocs de circ Jocs dinàmics 
de 10:30 a 11h Un mos de fruita  Un mos de fruita Un mos de fruita  Un mos de fruita
11h a 12h Proposta plàstica                Jocs dinàmics. Proposta plàstica                Eduioga, 
121h a 13h Joc lliure Joc lliure Joc lliure Joc lliure
13h a 14h Preparem el dinar Preparem el dinar Preparem el dinar Preparem el dinar
14h a 14:45 Activitat tranquila Jocs  amb lletres Activitat tranquila Lectura de contes Activitat tranquila Jocs  de taula cooperatiu Activitat tranquila Massatges amb elements  de joc
14.45-15h  Arribada dels pares Arribada dels pares Arribada dels pares Arribada dels pares

Què hem de portar de casa?
El més important i necessari són les ganes de viure i passar-ho bé, però també, pel bon funcionament del casal necessitem altres cosetes.... Al llarg de tot el casalet farem jocs i dinàmiques així que aniria molt bé que els nens i les nenes vinguessin amb roba còmode.


Cada dia de la setmana:
-          Una o dues peces de fruita per menjar a mig matí
-          Una tovallola petita per rentar-nos
-          Dinar amb tupper, pitet o tovalló, got i coberts (els que es queden a dinar)
-     Aigua

Els aliments porteu-los dins un tupper o bossa de roba, enlloc d’embolicar-los amb paper de plata i/o materials d'un sol us.