dissabte, 4 de desembre del 2010

Artijoc al Foro 2010 Compostela

La Mireia Riera d'Artijoc, des del Grup d'Educació per la Pau de la UAB i juntament amb Bakeola de Bilbao, participarà donat un taller d'abordatge positiu dels conflictes i jocs cooperatius 
El Fòrum 2010 és una iniciativa promoguda originalment pel Seminario Galego de Educación para a Paz i la Fundació Cultura de Pau. Compta amb el recolzament de diferents institucions públiques i privades de Galícia, de l’Estat i d’algunes CC.AA, la Xunta de Galícia, Xacobeo 2010, universitats, ajuntaments... i nombroses organitzacions de la societat civil, centres d’investigació per la pau, associacions nacionals i internacionals.
Amb aquest objectiu, el Març del 2008 es constituí, a Santiago de Compostela,el comitè Organitzador del FÒRUM 2010, presidit pel Sr Federico Mayor Zaragoza.
De l'esmentat Comitè Organitzador formen part destacades i reconegudes figures i estan representats la majoria dels més prestigiosos centres i instituts, entitats i associacions d'Educació i Investigació per la Pau, tant de l'Estat espanyol com de Portugal, molts d'ells pioners en les seves respectives àrees d'activitat acadèmica i social, així com de molt diferents àmbits d'actuació.
El Fòrum 2010 és un gran contenidor d'esdeveniments i activitats a nivell mundial que giren al voltant de la Cultura de Pau. El 2010 coincideixen diversos esdeveniments molt destacables que val la pena que siguin analitzats i celebrats. 
Entre ells hi ha la celebració d'un nou Any Sant Jaume Compostelano, Cita i lloc de trobada per a milions de persones, al final de la Dècada de la Cultura de Pau i la No Violència per a tots els nens i nenes del món, Proclamada per les Nacions Unides (2001-2010), deu anys des de l'existència dels Objectius del Mil lenni i el Programa d'Acció per a la Aliança de Civilitzacions finalitzar la seva primera etapa. També es compleixen 10 anys des que el Fòrum Social Mundial, I amb ell el Fòrum Mundial d'Educació, Van néixer a Porto Alegre.