dimarts, 24 de setembre del 2013

Gobb'it , menjar o ser menjat , aquesta és la qüestió

Edat: 10 +
Durada : 15 minuts
Jugadors : 3-8

Esteu buscant un joc ràpid , senzill i tremendament divertit en què els reflexos ho són tot ? Doncs ja esteu trigant a provar Gobb'it , un party game en la línia de Jungle Speed ​​amb la cadena alimentària com a motor i un munt de mosques , camaleons , serps i goril·les tractant de menjar i no ser menjats .

La idea és la següent : es reparteixen els seus 48 cartes entre els jugadors i es van mostrant davant de cada jugador, per ordre i el més ràpidament possible de manera que es vagin tapant les anteriors. 
Les mosques són presa dels camaleons , aquests de les serps , i tots moren sota els brutals braços dels goril · les. 
Però per menjar-nos a algú hem d'estar en el mateix hàbitat ( bosc , muntanyes i neu , o si ho preferiu , animals de color groc , vermell o blau ) i aconseguir abans que s'amagui tapant les seves cartes amb la mà.
Aquest joc garanteix un festival de crits , rialles , errors i lamentacions .
Si aconsegueixes arribar a una presa amb el camaleó o la serp et quedes amb les seves cartes mentre que si ho fas amb el goril·les envies al cementiri, una pila que anirà creixent i que dóna sentit a les mosques: quan hi hagi més de dos jugadors amb mosques , tots hauran de llançar-se per posar la mà sobre el cementiri i l'últim lliurarà les seves cartes al primer.

Gobb'it va guanyar recentment el Trophée FLIP Editeur 2013 en la categoria de diversió , un premi particularment significatiu tenint en compte que és triat per votació popular entre els assistents al festival de jocs FLIP que té lloc cada any a França .
 I és que Gobb'it té aquest efecte contagiós , aquest ingredient que fa que vulguis començar una altra partida tot just acabar l'anterior , i una altra més després d'aquesta . 

En definitiva , un joc ideal per passar l'estona sense més pretensions que les d'entretenir , que no és poc .

EL BO

  • Divertit , molt divertit , tremendament divertit , dolorosament divertit .
  • Il · lustracions molt acolorides i desenfadas.
  • Les regles avançades afegeixen un component addicional per jugadors amb més experiència.
  • Molt econòmic


EL DOLENT

  • Que la teva nòvia et clavi les ungles en un atac ninja per menjar-se les teves cartes.
  • La seva mecànica ens obliga a jugar de manera que tots estiguem realment a prop uns dels altres, una mica complicat amb segons quins taules i nombre de jugadors .