dimarts, 21 de febrer del 2012

Massatge Infantil

El Massatge Infantil és una antiga tradició que s’ha aplicat i transmès a diferents cultures al llarg de moltes generacions.
El tacte és el primer llenguatge dels nadons, els nodreix, a nivell físic i a nivell emocional. Fomenta la comunicació i la nutrició afectiva durant els primers anys de vida, els quals tenen una repercussió directa en la salut física, psíquica i emocional al llarg de tota la seva vida. Alhora afavoreix el desenvolupament positiu dels vincles afectius entre pares i/o tutors i nens/es.
Actualment, i gràcies a estudis d’investigació, s’ha comprovat que el contacte físic aporta una gran quantitat de beneficis als infants i a les seves famílies. Els quatre principals són: interacció, estimulació, alliberació i relaxació.

TALLER DE MASSATGE INFANTIL
Té com a objectius reforçar el vincle entre l’adult i l’infant i ensenyar els moviments del massatge. També hi ha un espai per parlar dels dubtes que puguin sorgir referents a les situacions més comuns (físiques i emocionals) que es presenten durant la infància. Els tallers de Massatge Infantil es fan en grup, entre tres i vuit famílies (mare i/o pare, tutor i/o tutora amb el nadó).
També hi ha la possibilitat de fer tallers individuals.

INFORMACIÓ GENERAL
- Periodicitat: 6 sessions, 1 cop per setmana.
- Durada: 1:15h cada sessió.
- Horaris: Els dimecres, d’11:30h a 12:45h i de 16:30h a 17:45h.

PROGRAMACIÓ
1a. Sessió: peus i cames.
2a. Sessió: panxa i còlics.
3a. Sessió: pit i braços.
4a. Sessió: cara i esquena.
5a. Sessió: estiraments.
6a. Sessió: repàs general.

*Totes les sessions consten d’una mateixa estructura: acollida, relaxació, massatge (a cada sessió incorporem nous moviments), diàleg i comiat.

MATERIAL
El material necessari que ha de portar cada família és el següent:
  •     Una tovallola (si és aïllant millor).
  •     Roba còmoda i mitjons antilliscants per l’adult.
  •     Bolquers, tovalloletes i roba de recanvi pel nadó.
  •     Un parell de joguines que li agradin a l’infant, si ja volteja o interacciona amb elles.


COST
100 euros el taller (6 sessions). Inclou: el taller, l’oli vegetal que s’utilitza al taller i un dossier amb els moviments de massatge i articles realcionats.