dimecres, 2 de febrer del 2011

Jornada sobre coeducació al CIRD (Centre d'informació i recursos per a dones)

El Centre d'Informació i Recursos per a les Dones (CIRD) farà una jornada sobre coeducació, el proper dijous 3 de febrer a partir d'1/4 de 7 de la tarda, on es presentaran les Bases del Premi 8 de Març Maria Aurèlia Capmany d'enguany.


Artijoc hi col·laborem muntant l'espai de joc que s'obrirà per als infants que assistiran a l'acte




Sobre l'acte: el Centre d'Informació i Recursos per a les Dones (CIRD)  L'acte serà introduit per la Gemma Nicolàs, Directora del CIRD. Posteriorment es farà una xerrada sobre com es pot continuar potenciant la coeducació a les escoles, a càrrec de Mercè Otero, professora de secundària i formadora en coeducació. L'acte finalitzarà amb l'espectacle ‘Històries de Dones Contades i Cantades' a càrrec d'Ai Mare i la presentació de l'exposició d'il.lustracions ‘Els Drets dels Infants: Creant espais d'igualtat' d'Irma Llotge que amenitzarem amb una copa de cava.
Sobre la ponent: la trajectòria personal i professional de Mercè Otero (Barcelona, 1947) es resumeix en quasi quatre dècades d'intens activisme en favor de la igualtat d'oportunitats entre homes i dones. I aquesta lluita, que arrenca els darrers anys de la dictadura franquista, ha trobat a les aules un dels seus escenaris més recorrents. Actualment, col.labora amb la Secretaria de la Dona de CCOO i dóna suport a projectes de coeducació, amb els quals es persegueix un ensenyament integrador i deslliurat d'actituds i missatges sexistes o discriminatoris.
Sobre l'espectacleHistòries de Dones Contades i Cantades és un muntatge musical-teatral de petit format on s'entrellacen contes i cançons sobre temàtiques de gènere, destinat al públic tan jove com adult. La companyia Ai mare, duet de guitarra i veu, us convida a fer un viatge musical pel plaer d'escoltar i explicar històries.
El Centre d'Informació i Recursos per a les Dones (CIRD) és un servei municipal que depèn de la Regidoria de Dones i Joventut i que té la finalitat de corregir les desigualtats de gènere a la nostra ciutat i garantir els drets de la ciutadania de les dones. Es defineix com un servei dirigit a totes les dones per donar resposta a les diferents demandes d'informació i assessorament i potenciar els processos d'autonomia, per desenvolupar i promoure la participació política i social de les dones.